KEDVEZMÉNYEZETT: Borsod-Abaúj-Zemplén Térségi Ivóvíz-Kezelési Önkormányzati Társulás

Ivóvízminőség-javító program: a lakosság tájékoztatása Tokajban

Ivóvízminőség-javító program: a lakosság tájékoztatása Tokajban

Az “Észak-Magyarországi régió településein élő lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásának biztosítása” című projekt keretében tartottak lakossági közmeghallgatást 2015. december 10-én Tokajban. A Szerencs, Bekecs, Golop, Prügy, Taktakenéz, Tokaj vízellátó rendszer településeinek ivóvízminőség-javítása elnevezésű, 9. számú alprojekt részleteiről Kiss Attila projektvezető számolt be a jelenlévőknek. 

Mint elhangzott, a fejlesztést indokolja, hogy Szerencsen, Bekecsen, Legyesbényén és Mezőzomboron a lakossági ellátást három mélyfúrású kút biztosítja a bekecsi, csökkenő hozamú bázisból, ahol az arzéntartalom nem felel meg a hatályos előírásoknak. Golop, Monok, Abaújszántó, Abaújkér, Mád, Rátka és Tállya tekintetében ugyancsak három mélyfúrású kút látja el a lakosságot, itt szintén magas a víz arzén, vas, mangán tartalma. A prügyi és taktakenézi fogyasztókat két mélyfúrású kút szolgálja ki, itt a határérték feletti bór és arzéntartalom jelent gondot.

A kivitelezés során összekötő vezetéket fektettek le Golop-Taktabáj, Taktabáj-Prügy, Prügy-Szerencs között, valamint új csőrendszert építettek Goloptól Ondon keresztül Mádig és Szerencsig. A beruházás keretében víztisztító berendezéseket építettek, illetve újítottak fel, valamint új kutakat fúrtak annak érdekében, hogy a jövőben a térségi ivóvízellátás kizárólag a golopi és tokaji bázisról történjen.

Related Articles

Egyeztetés a tiszta vizünk projektről

Tiszta vizet a pohárba